Elegancija ir tvarumas: „Orac Decor“ filosofijos ir istorijos tyrinėjimas

Nuolat besikeičiančiame interjero dizaino pasaulyje tobulos pusiausvyros tarp estetinio patrauklumo ir tvarios praktikos radimas tapo vis svarbesniu harmoningų gyvenamųjų erdvių kūrimo aspektu. Su didžiuliu pasididžiavimu pristatome „Orac Decor“ – mūsų partneriai, kurie buvo priešakyje, kurdami pramonės revoliuciją ir nepajudinamai įsipareigoję siekti elegancijos ir tvarumo.



„Orac Decor“ filosofija apima įsitikinimą, kad išskirtinis dizainas neturi būti mūsų planetos išteklių sąskaita. Daugelį metų jie siekė iš naujo apibrėžti interjero dekoravimo galimybes, derindami naujoviškas technologijas, ekologiškas medžiagas ir nesenstantį meistriškumą. Su kiekvienu kruopščiai pagamintu gaminiu „Orac Decor“ parodo, kad iš tiesų įmanoma sukurti nuostabią gyvenamąją aplinką, gerbiant aplinką, kurią vadiname namais.

Gilindamiesi į turtingą „Orac Decor“ istoriją, atskleidžiame istoriją, kuri apima daugiau nei tris dešimtmečius. Įkurta 1988 m., ši Belgijoje įsikūrusi įmonė ėmėsi misijos paversti įprastas erdves nepaprastais meno kūriniais. Bėgant metams jie užsitarnavo pasaulinę reputaciją dėl savo įsipareigojimo siekti meistriškumo, nuosekliai peržengdami ribas, siekdami pateikti išskirtinius dekoratyvinius sprendimus architektams, dizaineriams ir namų savininkams.

Nenutrūkstamas Orac Decor atsidavimas tvarumui yra akivaizdus visais jų veiklos aspektais. Nuo kruopštaus ekologiškų medžiagų parinkimo iki energiją tausojančių gamybos procesų įgyvendinimo, jie nuolat stengiasi sumažinti savo poveikį aplinkai. Jų gaminių asortimente yra perdirbamų medžiagų, tokių kaip didelio tankio poliuretanas, patvari alternatyva tradiciniam tinkui, kuris ne tik sumažina atliekų kiekį, bet ir padidina ilgaamžiškumą.

Be to, „Orac Decor“ užtikrina, kad jų gamybos metodai atitiktų griežtus aplinkosaugos standartus, sumažinant emisijas ir optimizuojant energijos naudojimą. Taikydami atsakingą tiekimo praktiką, jie garantuoja, kad jų kūryboje naudojamos medžiagos yra tvarios ir etiškai įsigytos. 



Sklandžiai derindami tradicines amatininkų technologijas su pažangiausiu dizainu, jie siūlo daugybę architektūrinių lipdinių, profilių ir dekoratyvinių elementų, kurie įgalina dizainerius ir namų savininkus bet kurią erdvę paversti meno kūriniu. Nuo minimalistinio modernumo iki prabangių klasikinių stilių – „Orac Decor“ gali pasigirti įvairiapusišku asortimentu, atitinkančiu visus dizaino pageidavimus, išlaikant aukščiausius kokybės standartus.

Apibendrinant galima pasakyti, kad „Orac Decor“ yra ne tik pirmaujanti architektūrinės apdailos tiekėja. Jų filosofija, giliai įsišaknijusi į tvarumą ir nesenstantį dizainą, iš naujo apibrėžė pramonės standartus ir įkvėpė daugybę kūrėjų. 

Pateikiame bendras instrukcijas, kurios padės montuoti ir prižiūrėti „Orac Decor“ gaminius:

Paruošimas:

Prieš pradėdami montuoti, įsitikinkite, kad paviršius yra švarus, sausas ir be dulkių, riebalų ar nelygus.
Atsargiai išpakuokite ir patikrinkite kiekvieną Orac Decor gaminį, patikrindami, ar nėra pažeidimų ar defektų. Jei pastebėjote kokių nors problemų, susisiekite su tiekėju.


Montavimas:

Nustatykite norimą Orac Decor gaminio vietą ir pažymėkite vietą ant sienos  lubų pieštuku arba maskavimo juosta. Apvadai yra klijuojami specialiais Orac Decor klijais ant glaistytos, bet nedažytos sienos. Vėliau profiliai dažomi kartu su siena.
Norėdami klijuoti, užtepkite tinkamus klijus (rekomenduojame „Orac Decor“, FDP500 perimetrui, arba stipresnius FDP700) gaminio galinę dalį.
Tvirtai prispauskite gaminį prie sienos arba lubų, suderindami jį su pažymėta padėtimi.
Jei reikia, naudokite papildomus tvirtinimo būdus, pvz., varžtus arba vinis, kad pritvirtintumėte gaminį. Įsitikinkite, kad jie yra diskretiškai išdėstyti, kad išlaikytumėte gaminio estetinį patrauklumą.

Profiliai, skirti LED apšvietimui tvirtinami savisriegiais varžtais kas 50-70 сm.

Profiliai aukštesni nei 18cm tvirtinami savisriegiais varžtais kas 50-70cm.


Pjaustymas ir sujungimas:

Norint pasiekti norimą ilgį arba pritaikyti kampus, Orac Decor gaminius galima nesunkiai pjauti naudojant smulkių dantukų pjūklą arba kampinę dėžę.
Norėdami sujungti besiūlius sujungimus, naudokite Orac Decor rekomenduojamus klijus (sujungimo klijai FX200), kad sujungtumėte nupjautus galus. Norėdami gauti geriausius rezultatus, vadovaukitės klijų gamintojo instrukcijomis.


Apdaila:

Sumontavę drėgna šluoste arba kempinėle švelniai nuvalykite Orac Decor gaminio paviršių, pašalindami klijų perteklių ar nešvarumus.
Jei reikia, visas matomas jungtis ar tarpus užtaisykite tinkamu užpildu arba sandarinimo medžiaga, kad būtų užtikrinta lygi ir vientisa apdaila.
Dažytiems gaminiams rekomenduojama padengti tinkamų dažų sluoksnį, kad būtų pasiekta norima spalva. Norėdami gauti geriausius rezultatus, vadovaukitės dažų gamintojo instrukcijomis.


Priežiūra:

Reguliariai valykite Orac Decor gaminius minkšta, drėgna šluoste arba kempinėle. Venkite abrazyvinių valiklių ar įrankių, kurie gali pažeisti paviršių.
Jei gaminys nusidažo arba pakeičia spalvą, naudokite švelnų ploviklį, praskiestą vandeniu, kad švelniai išvalytumėte pažeistą vietą.
Venkite „Orac Decor“ gaminių laikyti per didelius karščius,po tiesioginiais saulės spinduliais ar didelio drėgnumo patalpose, nes tai gali turėti įtakos jų išvaizdai ir ilgaamžiškumui.

Atkreipkite dėmesį, kad šiose instrukcijose pateikiamos bendros Orac Decor gaminių montavimo ir priežiūros gairės. Visada skaitykite konkretaus gaminio montavimo instrukciją arba pasitarkite su profesionaliu montuotoju dėl išsamių instrukcijų, nes skirtingiems gaminiams gali būti taikomi specifiniai reikalavimai.

Išsamias video instrukcijas rasite čia.