Nesenstanti elegancija: atraskite medinių žaliuzių žavesį savo namams

Medinės žaliuzės jau seniai buvo populiarus pasirinkimas namų savininkams, ieškantiems nesenstančio ir elegantiško langų uždengimo varianto. Jų natūralus grožis ir universalumas gali pagerinti bet kurio kambario atmosferą, pridedant jūsų namų dekorui šilumos.

Renkantis langų žaliuzes, namų savininkai dažnai susiduria su įvairiomis galimybėmis, įskaitant medines ir plastikines žaliuzes. Abi medžiagos turi savo privalumų, tačiau medinės žaliuzės išsiskiria kaip geresnis pasirinkimas dėl kelių priežasčių. Šiame straipsnyje papasakosime plačiau apie medines žaliuzes, pateiksime keletą patarimų, kaip efektyviai naudoti medines žaliuzes, ir paaiškinsime, kodėl medinės žaliuzės yra geriausias pasirinkimas jūsų namams.

 

Medinės žaliuzės:

  • Elegancija ir šiluma: Ekologiška medžio išvaizda papildo daugybę interjero stilių – nuo tradicinio iki modernaus ir visko, kas yra tarp jų.
  • Patvarumas: Aukštos kokybės medinės žaliuzės yra nepaprastai patvarios ir ilgaamžės, todėl ilgainiui tai yra ekonomiška investicija. Jie gali atlaikyti kasdienį dėvėjimąsi ir tinkamai prižiūrint išlaikyti savo grožį ilgus metus.
  • Izoliacija: Mediena yra natūralus izoliatorius, padedantis reguliuoti patalpų temperatūrą, blokuodamas šilumos ir šalčio patekimą į vidų arba pro langus. Tai gali padėti sutaupyti energijos ir sukurti patogesnę gyvenimo aplinką.
  • Garso sugėrimas: Medinės žaliuzės pasižymi garsą sugeriančiomis savybėmis, sumažina išorinį triukšmą ir sukuria tylesnę ir ramesnę patalpų atmosferą.
  • Pritaikymas: Medinės žaliuzės yra įvairių spalvų, beicų ir apdailos, todėl galite jas puikiai priderinti prie esamo dekoro ir pritaikyti pagal savo asmeninius pageidavimus.

Medinių žaliuzių tipai:

Kalbant apie medines žaliuzes, jūsų pasirinktų lamelių plotis priklauso nuo jūsų langų dydžio.

Mažesniems langams siauresnės lamelės, pvz., 25 mm pločio, sukuria idealią ir estetišką išvaizdą. Kita vertus, didesniems langams platesnės lamelės, pvz., 50 mm arba 65 mm pločio, suteikia elegancijos ir rafinuotumo.

25 mm

Smulkiausios lamelės iš medinių žaliuzių kategorijos - todėl labai tinka mažesniems langams, kad nepridėtų sunkumo jausmo.

Galimi 25mm žaliuzių išmatavimai:

  • minimalus plotis 400mm;

  • maksimalus plotis 2700mm;

  • maksimalus aukštis 4200mm.

  • Maksimalus dydis - 6 kv.m.

50 mm

Populiariausias medinių žaliuzių tipas - universalus ir ypatingai gražus. Plačios lamelės suteikia ne tik estetiškumo, bet ir prabangos jausmą. Be to 50mm medinės žaliuzės turi gausiausią stilių ir spalvų pasirinkimą.

 žaliuzės Klaipėdoje žaliuzes medinės žaliuzės pajūryje

Galimi 50mm žaliuzių išmatavimai:

  • minimalus plotis 600mm;

  • maksimalus plotis 36000mm;

  • maksimalus aukštis 4200mm.

  • maksimalus dydis - 6 kv.m.

 

65 mm

Ypač plačios 65mm medinės žaliuzės patrauks kiekvieno akį. Labai dažnai jaudojamos ne tik kaip langų uždengimas, tačiau ir kaip zonų atskirimo įrankis.

Galimi 65mm žaliuzių išmatavimai:

  • minimalus plotis 600mm;

  • maksimalus plotis 27000mm;

  • maksimalus aukštis 4200mm;

  • maksimalus dydis - 6 kv.m.

     

    Žaliuzių montavimo tipai:

    ANT LUBŲ

    Labai dažnas ir standartinis žaliuzių montavimas. Dažnai montuojama į jau suformuota nišą lubose, kad paslėpti žaliuzės mechanizmą, todėl žaliuzės profilio visiškai nesimato. Bet jeigu neturite nišos - ne bėda - visos medinės žaliuzės turi medinę apdailą, kuri ne tik paslepia mechanizmą, bet taip pat atrodo prabangiai ir elegantiškai

    Screenshot 2022-02-24 at 23.40.22.png

     

    ANT SIENOS

    Pastaruoju metu vis dažniau pasitaikantis montavimo būdas puikiai tinkantis šlaitinių stogų savininkams bei tiems, kurie pasirinko įtempiamas lubas. Medinė karnizo apdaila paslėpia netik mechanizmą, tačiau ir visus tvirtinimo elementus, todėl pergyventi iš vizualinės pusės tikrai neverta.

    Screenshot 2022-02-24 at 23.40.08.png

    ANT LANGO


    Dažniau naudojamas mažesnio tipo, 25mm, medinėms žaliuzėms, ir ypatingai tuomet, kai yra atverčiami langai ir nišoje ar ant jos neužtenka vietos žaliuzei. Gali būti papildomai tvirtinama su stygomis, kad žaliuzė būtų nuolatos priglausta prie lango ir nevirstų jam atsidarant.

    Screenshot 2022-02-24 at 23.39.56.png

     

    Keletas patarimų, kaip išsirinkti ir  naudoti medines žaliuzes:

    • Tinkamas dydis: labai svarbu atkreipti dėmesį į žaliuzių montavimo vietą - įvertinti lango rankenos vietą, kaip atsidaro langas, ar žaliuzės netrukdys patogiai naudotis langų. Kreipkitės į profesionalus, kad gautumėte tinkamą konsultaciją ir gerą rezultatą.
    • Reguliarus valymas: reguliariai nuvalykite medines žaliuzes, kad išvengtumėte nešvarumų ir alergenų kaupimosi. Švelniai nuvalykite dulkes minkšta šluoste arba švelniai drėgna šluoste.
    • Venkite per didelės drėgmės: nors medinės žaliuzės paprastai yra elastingos, labai svarbu, kad jos nepatektų į per didelę drėgmę ar vandenį, nes tai gali jas deformuoti arba sugadinti.
    • Apsvarstykite motorizaciją: jei norite daugiau patogumo išbandykite elektrinės medines žaliuzes. Naudodami motorizaciją galite valdyti žaliuzes nuotolinio valdymo pulteliu arba integruoti jas į savo išmaniojo namo sistemą.
    Apibendrinant galima pasakyti, kad medinės žaliuzės yra universalus ir nesenstantis langų uždengimo būdas, galintis žymiai pagerinti bet kurio namo estetinį patrauklumą ir funkcionalumą. Nesvarbu, ar turite mažus ar didelius langus, lamelės pločio pasirinkimas gali puikiai papildyti jūsų langų dydį ir stilių, sukurdamas harmoningą ir elegantišką išvaizdą.

    Mes galime pasiūlyti platų medinių žaliuzių pasirinkimą su įvairaus pločio ir spalvų variantais. Mūsų komanda yra pasiryžusi suteikti jums visą reikalingą informaciją ir patarimus, kurie padėtų jums priimti sprendimą, atitinkantį jūsų pageidavimus ir interjero dizaino viziją.


    Jei turite klausimų ar reikia daugiau informacijos apie mūsų medines žaliuzes, nedvejodami susisiekite su mumis. Mes mielai padėsime išsirinkti tinkamas medines žaliuzes pagal jūsų poreikius.